2013.06.19. 12:01
"Kettő" a Meggyes rétest se hagyjuk ki !
A legjobb rétest a dédi nagymamám sütötte ! Bizony ő még a rétes lapját is maga készítette nyújtotta, húzta, szinte táncolt az asztal körül :)
Később mikor férjhez mentem, a Normafa környékén a fabódéban hasonló élményben volt részem, mind a mai napig, Budapest legjobb rétesét készítik ott. Soha ne hagyjátok ki, ha arra sétáltok!
No most lássuk az enyémet: Roppant egyszerű, a tésztáját már készen vásárolom, de a töltelék....!!!
-
Hozzávalók:
- 1csom. Jó minőségű réteslap
- 1kg tisztított meggy
- 100 gramm fehér cukor
- 100 gramm barna cukor
- 2 tk. fahéj
- 4 evk. kukorica keményítő
- 3-4 ek. darált háztartási keksz (tekercsenként)
- olaj a kenéshez
Elkészítés:
A meggyhez, hozzákeverem a fehér és a barna cukrot, fahéjat és a keményítőt.
Alaposan keverjük össze.
A réteslapot kihajtogatjuk, én 4 lapot használok egy tekercshez, megkenjük olajjal, és az egyik végére
darált keksz utat építünk :) a tölteléknek (ez nagyon fontos, különben szétázik a rétesünk!)
Ügyesen felhajtogatjuk egy konyharuha segítségével, és már mehet is a tepsibe.
Miután berakosgattuk egymás mellé a rétestekercseket a tepsibe, a tetejét is átkenjük olajjal,
Előmelegített sütőben 180-200 C on (ez az én gázsütőmön 4-es fokozat)
Jó tanács : Lyukas merőkanállal szedd a tésztára a tölteléket, mert így a felesleges lé nem áztatja szét !
és még egy : Ne tekerjük túl szorosra, különben hajlamos a szétrepedésre ! (mint a mellékelt fotó is mutatja)
Ajánlom hozzá: Kellemes szép időben terítsünk meg a teraszon, vagy a kertben a lugas alatt, és bontsunk egy kitűnő Tokaji muskotályos bort, ami kellemesen gyümölcsös ízű, hogy igazán ünnepi fénybe emelje a mi rétesünket, hogy ez legyen a legjobb rétes amit a városodban lehet enni :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.