2014.04.05. 17:26
Túrógombóc
Ahány ház annyi túrógombóc recept :)
Nagy kedvenc a családomban a túrógombóc, "Big chef" barátomtól kapott recept a legjobb amit valaha is készítettem és ettem, köszönet neki érte!
Volt alkalmam megkóstolni a híres "Náncsi Néni" féle túrógombócot, de ez messze túrósabb, lágyabb, egyszerűen ISTENI csupa nagy betűvel.
Különösen praktikus, hisz desszertként vagy második fogásként is fogyaszthatjuk.
Hozzávalók:
500 gramm túró
8 gramm búzadara
3db tojás
1 tk só
250 gramm zsemlemorzsa
100 gramm vaj
vanília aroma vagy vaníliacukor
2 ek cukor
Elkészítése:
A megadott mennyiségű túrót, búzadarát, tojást, sót, alaposan összekeverjük ( ha darabos a túrónk akkor előtte finomra áttörjük! ) Minimum 2-3 órát pihentetjük, de akár egy éjszakát is a hűtőbe pihenhet mint nálam.
Közben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, cukrot, vanília aromát, mikor szép pirosra pirult kész.
Egy fazékban vizet forralunk és vizes kézzel (zöld diónyi nagyságú) gombócokat formázunk és forrásban lévő vízben kifőzzük.
Mikor a víz tetejére úszik, én még ráhagyok néhány percet, akkor lesz jó. Mindenképp az első gombócot vágjuk ketté, és ellenőrizzük hogy eléggé átfőtt-e.
A túrógombócot ehetjük ízlés szerint sósan, vagy ahogyan én szeretem édesen.
"Megágyaztam" neki a pirított morzsával, tejföllel meglocsoltam és ízlés szerint porcukorral megszórtam.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.