photo 6.JPG

 

Ezt a kitűnő receptet a kedvenc Jolika nagynénémtől kaptam, aki mind a mai napig fantasztikusan finomakat süt-főz, lakodalmakba és rangos eseményekre hívják sütni. Igen, nagyon büszke vagyok rá, sok-sok receptet kaptam tőle, amiből ma el is készítek egyet.

 

photo 14.JPG

 

 Hozzávalók: a lapokhoz

 

600 gramm liszt

300 gramm porcukor

150 gramm vaj

1 db tojás

1 csomag szalalkáli

1/5 dl tej, hogy nyújtható tésztát kapjunk

 

  

photo 15.JPG

 

Elkészítése: a lapoknak

 

A lisztet, szalalkálit, és a porcukrot keverőtálba tesszük, hozzámorzsoljuk a vajat. Majd hozzáadjuk a tojást és a tejet is. Fokozatosan, ütemesen egynemű tésztává gyúrjuk.

 

photo 13.JPG

 

Ne sajnáljuk a lisztet alóla, mert hajlamos a ragadásra :) 

Öt  egyforma  cipóra osztjuk.

 

photo 12.JPG

 

 Nyújtsuk kb: 3-4mm-re,  és kb: 25X30cm-re. Használjunk sütőpapírt  (így  kissé megkíméljük magunkat ).

 Előmelegített  sütőbe 180-200C-on  kb: 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. 

 

photo 10.JPG

 

 Nem baj, ha nem tökéletesen egyformák, úgyis később körbevágjuk.

Így járunk el mind az öt lappal. Teljesen kihűtjük, amíg megkeményednek.

 

photo 11.JPG

 

Hozzávalók: a krémhez

 

8 dl tej

7 ek liszt  =210 gramm

7 ek cukor = 175 gramm

2 ek kakaó = 30 gramm

1 tk vanília aroma

250 gramm margarin (ebben jelenleg Rama)

 

photo 9.JPG

 

Elkészítése: a krémnek

 

Egy edénybe rakjuk a lisztet, kakaót, a vanília aromát, és fokozatosan a tejet, és addig főzzük, amíg az egész besűrűsödik.    

 

photo 1_8.JPG

 

Kihűtjük, és 1 db egész kocka ráma margarint keverünk hozzá.

 

photo 2_7.JPG

 

Miután jól kikevertük, a krémet 4 egyenlő részre osztjuk, és megkenjük vele egyenként a lapokat.

 

photo 3_11.JPG

 

 Ezek után a legnehezebb rész következik:(kivárni a pihentetést!!!!) A megtöltött lapokat befedjük folpackal  légmentesre, és minimum 3 órán át pihentetjük, vagy ha kibírjuk, akkor egy egész éjszakán át!

No, ez nálunk még sosem sikerült :))

 

photo 8.JPG

 

Miután megpuhult, körbe levágtam a széleit, és felszeleteltem.(mellesleg megjegyzem, a szélei sem vesztek kárba )

Továbbra is lefedem a maradékot, vagyis mindig csak annyit szeletelek, amennyit elfogyasztunk.

 

photo 4_8.JPG

 

A krémet időnként más sütikben is felhasználom, mert ez egy igazán kitűnő főzött  kakaókrém!

Ui:  Gyorsabban elfogyott mint gondolnátok :))

A bejegyzés trackback címe:

https://csupasuti.blog.hu/api/trackback/id/tr46055914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása