photo 2-2_4.JPG

 

Kedves idős barátunktól kaptuk ezt a kitűnő Francia receptet. Ő még, a "békeidőkben"  dolgozott a Francia diplomatáknál. Napokig lehetne a jobbnál-jobb történeteket hallgatni tőle, de a sütijei is magukért beszélnek. 

A legviccesebb talán az volt, mikor berágott a gazda macskáira, mivel örökké a lába alatt voltak (szám szerint öt  volt belőlük. Ebből egy volt a kedvence, akit tejben-mézben édesgetett ) a többihez, folyamatosan odavágta a sofőr sapkáját mint egy frízbit, így riogatva őket.( persze nem látta senki)  Igen ám, de egy reggelen főnöke korán indult, és ő kellő lendülettel és tisztelettel lekapta a sapkáját, hogy üdvözölje. Az összes macska aki a közelében volt, a szélrózsa minden irányában menekülve futott, kivéve, az az egy kedvenc, aki most is folyamatosan a lába körül tekergett.

-István, magától félnek a macskáim !?

- Á... dehogy is nagyságos Monsieur, hát látja, hogy itt kedveskedik ez a drága, nyúlt a lábához tekergő macskáért. :)

 

Nos, ez a storry mindig előjön mikor Pista bácsiról beszélünk, az Isten áldja Őt még legalább 120 évig, hogy minél tovább velünk lehessen, és még süthessen nekünk a sok-sok finom Francia desszertjeiből.

 

photo 1-5_1.JPG

 

Hozzávalók: a tésztához

 

250 gramm liszt

125 gramm vaj

1 csipet só

3 ek porcukor

2-3 ek víz

 


photo 2-5.JPG

 

 Elkészítése: a tésztának

 

A lisztet, vajat, porcukrot, sót összemorzsoljuk és hozzáadjuk a 3 evőkanál vizet. Összegyúrjuk, egynemű cipóvá  kinyújtjuk, majd a formába tesszük és villával megszurkáljuk.

Ezzel meg is vagyunk, jöhet a töltelék elkészítése.

 

photo 2-4_2.JPG

 

 Hozzávalók: a töltelékhez

 

500 gramm eper tisztítva, aprítva

300 gramm rebarbara tisztítva, aprítva

 

 Hozzávalók: az öntethez

 

4db tojás

150 gramm porcukor

1 csomag vaníliacukor  vagy (1 teáskanál vanília aroma)

250ml tejszín 

 

photo 3_12.JPG

 

Elkészítése:

 

A gyümölcsöket megmosni és felaprítani, az előkészített formába tenni (lehet alászórni egy-két kanál kristálycukrot ) ezt én nem tettem, mert enélkül is tökéletes.

A tojást, porcukrot, vaníliacukrot és a tejszínt habosra verjük, és az egész keveréket egyszerűen ráöntjük az előkészített  gyümölcsös tésztára.

 

photo 4_9.JPG

 

130-140C-on, az( én gázsütőmön 2-es fokozat.) Nagyon alacsony hőmérsékleten,  70-75 percig sütjük.

 

photo 5-1_9.JPG

 és íme  :))))))))

photo 2-3_6.JPG

 

Várjuk meg míg teljesen kihűl, könnyebb úgy szeletelni.

Díszíthetjük tejszínhabbal, friss eperrel, eper öntettel.

 

 

photo 1_9.JPG

 

Bon appétit ! 

 

PS. Drága Pista bácsi, köszönöm ezt a kitűnő, finom receptet !

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csupasuti.blog.hu/api/trackback/id/tr66116958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása